joi, 3 septembrie 2009

baza de machiaj













CE ESTE BAZA DE MACHIAJ?
Primul pas in crearea unui machiaj este acoperirea neuniformitatilor de culoare si de relief (pete rosii, pete de soare, iritatii, cosuri, cicatrici, pistrui daca se cere, etc). In acelasi timp, baza de machiaj poate schimba si culoarea tenului, in cazul in care se doreste acest lucru.
Produsele de machiaj folosite ca baza sunt:
1-iluminatoarele
2-creme hidra-pigmentare
3-fonduri de ten
4-pudre
5-corectoare

ILUMINATOARELE DE TEN
Iluminatoarele pot modifica nunata tenului, pot crea luminozitate tenului si au consistenta lichida (se aplica inaintea fondului de ten sau la finalul machiajului), cremoasa ( se amesteca in fondul de ten sau se aplica inaintea acestuia) sau solida (se aplica la finalul machiajului, si sunt sub forma de perle sau pudra)
CREMELE HIDRA-PIGMENTARE
Cremele corecteaza nunata pielii si sunt indicate tenurilor uscate sau deshidratate. Aceste creme protejeaza pielea foarte bine vara, datorita filtrelor solare, iar in cazul tenurilor tinere pot inlocui fondul de ten.
FONDURILE DE TEN
Fondul de ten uniformizeaza culoarea pielii si confera luminozitate, acesta putandu-se aplica cu un ton sau un ton jumatate mai inchis decat nuanta naturala a pielii noastre. Consistenta fondului de ten poate fi fluida (au putere mica de acoperire, insa se poate aplica pe orice tip de ten), compact- cremoasa (au putere medie de acoperire si confera pielii un aspect satinat, putand fi utilizat de tenurile uscate, sensibile sau normale), compact- pudre (au cea mai mare putere de acoperire si sunt indicate pentru tenurile grase, dar si pentru cele foarte bine hidratate inaintea aplicarii; deseori sunt utilizate in televiziune si fotografie, pentru retusuri) si compact- stick-uri (dau aspect cremos si pudrat pielii, putand fi folosite pentru iluminarea anumitor zone ale fetei)
PUDRELE
Pudra fixeaza baza de machiaj, da aspect luminos si bronzeaza. Ea poate fi libera (transparenta / pigmentata), compacta (pentru retusuri la final de machiaj sau in timpul zilei)sau sub forma de perle (multicolore sau unicolore).
CORECTOARELE
Acestea se folosesc pentru camuflarea zonelor reliefate, apetelor rosii sau solare sau pentru iluminarea anumitor zone. Se gasesc sub forma cremoasa sau solida (creion)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu