joi, 27 august 2009

produsele de make up si durata lor de viata


Produsele de make up te pot face frumoasa, dar iti pot afecta sanatatea daca nu le respecti regulile. Chiar daca ne e greu sa acceptam, produsele cosmetice au si ele o "durata de viata", scurta ce-i drept, insa trebuie respectata pentru ca altfel devin periculoase .Durata in care pot fi folosite fara riscuri depinde de compozitie, ambalaj si modul in care sunt pastrate. Iata cateva exemple demne de luat in seama pentru a sti la ce sa ne asteptam si sa nu aruncam banii pe fereastra pe diferite produse, pe care ulterior le uitam pe raft:
CREMA DE FATA / DEMACHIANT / TONIC: maxim un an de la deschiderea flaconului.
CONTUR DE OCHI: aproximativ un an de viata.
FONDURI DE TEN si ANTICEARCAN: durata lor de viata este de aproximativ un an de la deschidere; atunci cand produsul are un miros ranced, o modificare a texturii, se usuca sau nu se mai emulsioneaza este un semn ca trebuie sa renuntam la folosirea lui.
PUDRA LIBERA sau COMPACTA: deoarece nu contine apa, are o durata de viata excelenta, intre doi si trei ani.
RUJ sau LUCIU DE BUZE / GLOSS: au o durata de viata cuprinsa intre trei si patru ani, cu conditia sa nu fie expuse la o sursa de caldura.
CREIOANE DE OCHI sau DE BUZE: pot fi folosite aproximativ trei ani, cu conditia ca intotdeauna sa fie protejate de un capac si sa fie ascutite sistematic inainte de utilizare pentru inlaturarea bacteriilor.
RIMEL / TUS: durata de viata intre trei si sase luni, deoarece este expus la bacterii si a introducerii aerului in tub
BLUSH: poate fi folosit aproximativ sase luni
FARD DE PLEOAPE: se pot folosi in jur de trei ani, mai ales daca folositi pentru aplicare o pensula speciala.
APLICATOR DE FARD / BURETEI FOND DE TEN: maxim trei luni, deoarece sunt foarte expuse bacteriilor.
PENSULE MAKE UP: in cazul in care folositi o solutie speciala pentru spalarea si dezinfectarea lor (sau cu alcool mentolat si apoi clatite cu apa calduta), pot rezista pana la cinci ani, insa daca le spalati doar cu apa durata medie de viata scade la jumatate.
TIPS:
1.Produsele cosmetice suporta cu greu umiditatea si caldura. Tine-le intr-un loc uscat si racoros, ferite de razele soarelui sau de caldura obtinuta artificial.
2.Evita sa le lasi in masina sau sa le porti in fiecare zi cu tine in geanta chiar daca nu iti sunt necesare.
3.Daca vrei sa isi pastreze culoarea, nu lasa niciodata trusa de machiaj langa radiator. Nu numai rujul va avea de suferit, dar si crema, pudra si fardul de obraz sau de pleoape.
4.Cand este foarte cald in casa, iti poti tine rujurile si cremele in frigider, pe un raft inferior astfel incat sa eviti temperatura foarte scazuta.
5.Indiferent cat de mult tii la prietenele tale, evita pe cat posibil sa le imprumuti fardurile. Este bine ca atunci cand mergi la cosmetica pentru un machiaj special sa iti aduci produsele de acasa.
6.Spala-te pe maini inainte de a folosi produsele de machiaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu