vineri, 18 septembrie 2009

machiajul restructurant

Teoretic, fata se imparte in trei fasii:
1- de la linia parului la linia sprancenelor
2- de la linia sprancenelor la baza nasului
3- de la baza nasului la varful barbiei
In functie de proportia acestor fasii, precum si de latimea fetei in raport cu lungimea, se stabileste forma fetei:
1. FATA OVALA (Venusiana)
Aceasta este forma ideala de fata catre care tindem, prin corectii, in machiajul de frumusetare. Cele trei fasii sunt egale, iar latimea capului in dreptul sprincenelor este de 2/3 din lungime. La acest tip de fata accentuam trasaturile, punem in valoare rotunjimea formelor, ridicam usor sprincenele spre coada, iar fardul de pleoapa se aplica pe maxim lungimea sprincenei. Ochii se accentueaza usor spre exterior, incepand umbrirea din centrul pleoapei. Fardul de obraz se aplica rotunjit, sub pometi, iar pe barbie se poate accentua cu un punct de blush in centru.
exemple: Jessica Alba, Charlize Theron, Sharon Stone, Beyonce, Mariah Carrey, Cindy Crawford, Kylie Minogue, Natalie Portman
2.FATA ROTUNDA (Lunara)
La acest tip de fata latimea capului este mai mare de 2/3 din lungime, iar structura osoasa se " pierde" in conturul rotund al fetei. La corectare se pot folosi doua nuante de fond de ten pentru aspect natural, iar umbrele aplicate in machiaj sunt ascutite pentru a echilibra forma " prea dulce". Sprincenele trebuie sa fie cat mai scurte si cat mai sus, ochii fardandu-se in triunghiuri alungite spre coltul extern. Coltul extern, ca si zona de la coltul intern si pana la arcada se ilumineaza. Blush-ul se aplica accentuat pana la maxim jumatatea ochiului si estompat spre tample. Buzele trebuiesc rujate intens spre centru, sub forma rotunda, plina si mai estompat spre colturi.
exemple: Cameron Diaz, Kate Winslet, Penelope Cruz, Drew Barrymore, Ingrid Bergman, Christina Ricci, Kirsten Dunst
3.FATA LUNGA (Saturniana)
La fata prelunga, a doua fasie este mai lata, de aceea pe partea centrala a fetei se aplica o baza mai inchisa la culoare, sub forma de triunghi cu varful in jos. Umbrirea se face si sub barbie, la fel si pe zona de insertie a parului, iar in centrul barbiei si in zona centrala a barbiei se ilumineaza. Tusa de machiaj este orizontala,fara a inchide linia arcadei, la fel cum sunt si sprincenele. Blush-ul se aplica lateral, orizontal spre urechi. Cu ruj, se estompeaza usor V-ul buzei superioare, pentru a fi cat mai orizontala, iar buza inferioara se contureaza pe interior.
exemple: Sarah Jessica Parker, Hilary Swank, Rihanna, Janet Jackson, Eva Mendes
4. FATA PATRATA (Jupiteriana)
La fata patrata, maxilarul este foarte proeminent, iar fasia a treia este mai ingusta. Corectarea se face cu doua tonuri de fond de ten, umbrind lateralele maxilarului. Ochii se machiaza estompat spre coada si puternic spre centru. Blush-ul se aplica avand punctul de maxima intensitate in centrul fetei. Buza inferioara se rujeaza in forma de triunghi cu varful in jos, spre a echilibra forma fetei.
exemple: Demie Moore, Salma Hayek, Gwyneth Paltrow, Calista Flockhard, Sandra Bullock, Liana Stanciu, Isabella Roselinni, Renee Zellweger
5. FATA TRIUNGHI CU VARFUL IN JOS (Pamanteana)
Prima fasie este foarte lata, in comparatie cu ultima, avand barbia foarte ascutita. Fruntea se umbreste la colturi, iar partile laterale ale restului fetei se ilumineaza puternic. Sprincenele se alungesc mult spre urechi si se arcuiesc spre coada. Machiajul ochilor se face in tuse verticale, cu umbrire maxima deasupra pupilei, iar genele se rimeleaza puternic spre centru. Obrajii se fardeaza mai accentuat spre centru, buzele se rujeaza cu colturile estompate, dar cu conturul putin marit , iar barbia se ilumineaza cat mai mult
exemple: Liz Hurley, Katie Holmes, Tiffany Amber Thiessen,
6. FATA TRIUNGHI CU VARFUL IN SUS (Mercuriana)
Prima fasie este foarte ingusta, iar ultima foarte lata. Fruntea se ilumineaza iar partile laterale se umbresc puternic. Sprincenele se alungesc mult spre coada si se arcuiesc, la fel ca tipul pamantean . Tusa de machiaj este orizontala, iar blush-ul se aplica estompat central si mai pronuntat spre urechi. Buza inferioara se contureaza usor pe exteriorul conturului natural.
exemple: Minnie Driver, Sophie Ellis-Bextor
7. FATA DIAMANT (Martiana)
Este combinatia dintre fata pamanteana si fata mercuriana, avand prima si ultima fasie foarte inguste, iar a doua mai lata.
exemple: Halle Berry

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu