miercuri, 26 august 2009

demachierea, un pas esential

DEMACHIERE - TONIFIERE - HIDRATARE
Cand vine vorba de curatarea tenului nu trebuie sa fii lenesa. Formeaza-ti reflexul de a te demachia, atat seara cat si dimineata, indiferent daca te-ai machiat sau nu. Curatarea tenului nu se reduce numai la indepartarea produselor de machiaj, ci si a impuritatilor acumulate in timpul zilei precum praful, excesul de sebum si celulele moarte. Poate ti se pare inutila curatarea tenului de dimineata, insa tenul pe timpul noptii acumuleaza la suprafata reziduri sub forma celulelor moarte si a sebumului. Neindepartat, stratul de celule moarte, in combinatie cu sebumul, blocheaza porii, si poate duce, la inflamarea lor si aparitia cosurilor. Nedemachiat corect si suficient, tenul isi pierde, in timp, vitalitatea si stralucirea.Demachierea este prima conditie pentru un ten frumos. Oricat de tarziu ai venit de la o petrecere sau cat de obosita esti dupa o zi de munca nu te culca fara sa-ti cureti tenul. Daca tenul tau nu mai pare la fel de proaspat si stralucitor cum iti amintesti, nu da vina pe machiaj. Nu fardurile strica tenul, ci o ingrijire necorespunzatoare!
CE NE TREBUIE?
Demachierea nu este nici foarte costisitoare si nici nu necesita extrem de mult timp, insa este absolut necesara. Nu ai nevoie decat de lapte demachiant (pentru ten normal si mixt)/ ulei sau crema demachianta(pentru ten uscat) / gel sau spuma demachianta (pentru tenul gras), lotiune tonica (fara alcool, pentru ca acesta deshidrateaza si usuca pielea in cazul tenurilor sensibile, iar in cazul tenurilor grase, creste secretia de sebum), o crema hidratanta de noapte, o crema hidratanta de zi, o crema pentru conturul ochilor (pentru prevenirea aparitiei cearcanelor si a ridurilor) si cateva dischete demachiante... aaa, si 5 minute.Atat!
PASII SIMPLI, DAR ESENTIALI:
Incepem acest proces cu umezirea intregii fete. Urmeaza demachierea buzelor, de la exterior spre interior(pentru a nu intinde rujul pe toata fata), continuam cu demachierea ochilor prin miscari circulare de la exterior spre interior pentru a evita ridarea prematura (pentru a nu agresa zona oculara miscarile trebuie sa fie cat mai usoare, cat mai putin agesive)si terminam cu demachierea tenului, prin aplicarea din abundenta a demachiantului pe toata fata si masarea acestuia cu miscari usoare, de jos in sus pentru tonifierea musculaturii fetei. Umezim palmele si antrenam demachiantul existent pe fata pentru a scoate toate impuritatile existente in pori, iar la final, stergem demachiantul cu o discheta / fasa usor umezita si bine stoarsa(daca s-a folosit un lapte demachiant ) sau prin clatire din abundenta cu apa (daca este vorba de gel / spuma demachianta). Urmeaza apoi lotiunea tonica, ce desavarseste procesul de ingrijire a tenului, rolul tonicului fiind de a curata impuritatile necuratate de demachiant, demachiantul ramas pe fata si de a reda pielii caracterul sau acid care te protejeaza de potentialele agresiuni externe: ciuperci, bacterii etc, si mare atentie, demachiantul NU se aplica pe ochi. La final se foloseste crema pentru conturul ochilor si crema hidratanta de zi, daca este dimineata (obligatoriu cu SPF minim 15) sau crema hidratanta de noapte, daca este seara.
TIPS:
1. nu va spalati cu sapun pe fata, va agreseaza tenul si il sensibilizati
2. Servetelele demachiante nu sunt recomandate decat in cazuri de urgenta, deoarece substanta din ele ramane pe fata si sensibilizeaza tenul.
3. Pentru rimelul rezistent la apa este necesar un demachiant special pentru a indeparta machiajul cu usurinta, fara ca pielea sa fie agresata.
4. evitati pe cat posibil apa de la robinet, clatiti-va fata cu apa plata, deoarece este benefica pentru orice tip de ten

Un ten minunat va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu