marți, 1 martie 2011

Machiajul perfect

Machiajul face parte din viata noastra, ne face mai frumoase, ne scapa de semnele de oboseala, ne intinereste, ne pune in lumina trasaturile, fiind de departe un prieten de nadejde. Insa atunci cand nu stim sa il aplicam asa cum trebuie, poate deveni inamicul nostru numarul unu.
Fondul de ten trebuie sa fie in perfecta armonie cu fata voastra. In nici un caz nu trebuie sa fie o masca.
Multe femei, din dorinta de a acoperi cat mai mult imperfectiunile tenului, fac doua greseli esentiale:
1. Nu aleg culoarea potrivita, tendinta fiind de a alege un fond de ten cu doua poate chiar trei tonalitati mai inchise sau mai deschise;
2. Aplica fondul de ten intr-o cantitate prea mare; Specialistii in makeup recomanda a se utiliza fondul de ten pentru gat si decolteu. Asta insemna ca el trebuie sa se potriveasca atat de bine cu pielea fetei, incat sa nu existe diferente de culoare intre fata si gat.
Dar cum alegem cea mai potrivita nuanta? Pentru a fi sigure ca vom face alegerea potrivita, va trebui sa testam fondul de ten intre fata si gat, si sa vizualizam efectul la lumina naturala. Destul de greu as spune, deoarece la noi nu prea exista aceasta posibilitate.
Referitor la aplicarea fondului de ten trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:
1. Pielea fetei trebuie sa fie curata si hidratata.
2. Cea mai buna modalitate de a aplica fondul de ten este folosirea propriilor degete; cu ajutorul mainilor, perfect curate bineinteles, fondul de ten se intinde mult mai uniform decat in cazul folosirii bureteilor. In plus, pe buretei se pot dezvolta o serie de bacterii, fiind necesara spalarea si schimbarea acestora destul de des. Aplicarea perfecta consta in punctarea cu fond de ten a zonelor unde consideram ca avem nevoie de acesta. Inserarea fondului de ten indiferent ca este compact, lichid, spuma sau crema se va face cu muscari circulare, usoare si tapotand usor tenul pentru a nu exista margini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu