joi, 8 octombrie 2009

machiajul de zi




Machiajul de zi se defineste in principiu ca fiind asortat cu coafura si tinuta, atat ca stil, cat si coloristic. El vine sa completeze si sa puna in valoare felul in care femeia ce-l poarta s-a pregatit pentru noua zi.
Este un machiaj in care texturile si culorile utilizate vor trebui sa ramana discrete, deoarece cautam un aspect cat mai natural.
Baza de machiaj este in acest caz lejera, produsele preferate fiind cele fluide. Pentru fardurile de pleoape sunt recomandate culorile calde, avand in vedere ca lumina naturala este incandescenta in cea mai mare parte a zilei, insa daca preferam culorile reci pe pleoapa nu este nici o greseala. De asemenea, fardurile pastelate ilumineaza privirea, iar umbrele de corectare trebuie sa fie discrete, usor contrastante cu pielea, iar linia pliului, de obicei, nu se depaseste cu tusa de fard, insa nu este o regula. Blush-ul se aplica de voie, pentru a inviora fata, iar rujul trebuie ales mat sau foarte usor sidefat. Rimelul accentueaza genele, insa nu trebuie sa le incarcam excesiv, de aceea putem folosi orice culoare vrem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu