luni, 30 noiembrie 2009

oferte speciale Splend'Or Style


Ofertele speciale pentru luna decembrie:
10% reducere la urmatoarele servicii :
manichiura SPA / pedichiura SPA/ unghii false gel sau acril
15 % reducere la unul din urmatoarele servicii :
decolorat / vopsit / suvite/ decolorat+ vopsit/ decolorat+ vopsit+suvite
machiaj de zi/ de seara / ocazie/ mireasa
20 % reducere la unul din urmatoarele pachete de servicii :
vopsit + tratament cosmetic + manichiura+ pedichiura
vopsit + tratament cosmetic + unghii false
suvite + manichiura SPA + pedichiura SPA + pensat
coafat + epilat total + manichiura + pedichiura
30% reducere la al doilea produs de styling cumparat
este ziua ta? rasfata-te cu unul din serviciile noastre, iar noi iti vom oferi un cadou la alegere : un tuns / o manichiura clasica / un pensat.
vino impreuna cu o prietena si bucurati-va de oricare dintre serviciile noastre, iar noi va vom rasplati fidelitatea amandurora cu un cadou surpriza
carduri de fidelitate

marți, 24 noiembrie 2009

lista preturi "Splend'Or Style"



COAFOR (Wella, Londa, Peggy Sage)
tuns=20
tuns varfuri / breton= 7/5
tuns barbati=15
spalat par scurt /mediu/ lung=10/14/18
spalat dupa decolorat/ dupa vopsit=20/25
uscat par scurt/mediu/lung=5/10/15
intins par lung=30
intins placa + perie=45
coafat par scurt/mediu/lung=20/25/30
coafat difuzor=30
coafat bucle perie sau placa=35
coafat bucle bigudiuri=40
coafat bucle ondulator=45
coafat special=50
coafat tip creasta=40
coafat proba mireasa=60
coafat mireasa=90
coc par mediu/lung=40/50
vopsit par radacina-par scurt/mediu/lung/f.lung=20/25/30/35
suvite par scurt/mediu/lung=30/40/50
decolorat radacina-par scurt/mediu/lung=20/23/25
decolorat lungimi+decolorat radacina=45
permanent par scurt/mediu/lung=40/50/60
vopsea Wella/ Color Touch/ Londa/ Subtil=46/50/40/44
pudra Blondor Wella (10g)=8
produse styling=5/buc
***preturile afisate includ doar manopera

MANICHIURA- PEDICHIURA (Peggy Sage, Essie)
manichiura simpla/oja/french=17/22/25
manichiura SPA/calda=35/25
pedichiura simpla/oja/french=22/27/30
pedichiura SPA=40
oja /lac Peggy Sage/Essie=5
oja french Peggy Sage/Essie=8
picturi/decoruri/strasuri=1.5/buc
crema maini/picioare=5
constructie gel/acril pe unghie naturala=110
constructie gel cu tipsuri=145
constructie gel french permanent=150
constructie gel ocazie (sclipici)=155
intretinere gel/ acril pe unghie naturala=60
intretinere gel cu tipsuri=70
indepartare unghii false=30

COSMETICA (Casmara, Artistry)
masaj de relaxare dama/barbati 40'=35/45
masaj anticelulitic dama/barbati 40'=37/47
masaj facial dama/barbati=25/30
tratament facial produse naturale=80
tratament facial Artistry=90
tratament facial Casmara=100
tratament facial barbati=90
extractie (curatare)dama/ barbati=30/40
demachiere/tonifiere/gomaj=5/5/15
ionizare=20
parafina pentru ten simpla/ cu ciocolata=20/25
parafina pentru maini/ picioare=15/20
masca simpla/ masca plastica/ masca cu colagen/ masca Casmara=15/20/25/35
pensat/ pensat forma=10/15
vopsit gene/sprancene=10/10
epilat scurt/ lung=17/25
epilat inghinal normal/ intim/ total=12/18/20
epilat fese/interfesier/ anus=10
epilat abdomen scurt/lung=10/13
epilat lombar/ coapse=8/15
epilat spate=18
epilat axile=11
epilat brate/ interior brate=15/8
epilat ceafa/perciuni=6/6
epilat mustata/barba/gusa=6/6/6
***tratamentele faciale cuprind: demachiere, tonifiere, gomaj, extractii, electroderm, masaj facial, ionizare, masca

PRODUSE PROFESIONALE LA REVANZARE
Wella, Londa, Peggy Sage, Essie

salon infrumusetare



Cautati un loc in care sa va schimbati look-ul? Vreti sa va faceti un cadou de sarbatori? Aveti nevoie de un spatiu in care sa va simtiti frumoasa? "Splend'Or Style" este locul ideal...100%pentru tine, spre a-ti desavarsi frumusetea...tunsori si coafuri in trend, decolorat, vopsit, suvite, frizerie, cosmetica, tratamente faciale, masaj de relaxare, masaj anticelulitic, masaj facial, machiaj profesional, manichiura - pedichiura clasica, SPA, calda, unghii false gel si acril, produse profesionale la revanzare, abonamente standard si personalizate in functie de nevoile fiecarei cliente si oferte speciale in fiecare luna.
Vino si bucura-te de serviciile "Splend'Or Style", de Luni pana Sambata, intre 09-21. Adresa este Sos. Mihai Bravu, nr.75-83, bl.C17, sc.C, ap.99, parter, sector 2 (vis-a-vis metrou Iancului, iesirea spre Blvd. Ferdinand), iar pentru programari puteti suna la 021/253.18.96 sau 0749.512.546.
Pentru a va face o idee despre tarifele practicate in salon, va voi atasa o lista de preturi, iar in fiecare luna voi posta ofertele salonului, pentru ca voi sa nu ratati nimic din ceea ce v-ar putea face ziua mai frumoasa. Astept opiniile voastre pe blog!

vineri, 23 octombrie 2009

machiaj de mireasa



Machiajul de mireasa trebuie sa fie unul stralucitor, insa in acelasi timp si natural, deoarece mireasa este centrul atentiei, iar machiajul trebuie sa-i sublinieze trasaturile frumoase si sa-i ascunda defectele.
Se folosesc fondurile de ten in concordanta cu nuanta pielii, farduri, ruj si blush in culori calde, pastelate, fata se ilumineaza bine si se evita restructurarea puternica prin umbre. Pleoapele se pot contura cu eye-liner la baza genelor, in linie subtire si ar trebui evitata folosirea creionului negru pe mucoasa. Se pot aplica gene false, strasuri, pene sau alte accesorii, in functie de dorinta fiecarei cliente.

joi, 15 octombrie 2009

machiajul glamour



Machiajul glamour se foloseste in ocazii deosebite, pline de stralucire, cum ar fi de exemplu petrecerea de anul nou. In acest tip de machiaj tenul este foarte bine iluminat si, de asemenea, se folosesc si iluminatoare sidefate de final, fie lichide, fie pudre cu sclipici sau perle. Fardurile de pleoape sunt extrem de sidefate, iar argintiul si auriul asigura un efect de stralucire garantat. Se pot folosi strasuri pe fata si gene. Rujul de buze este intens, in tonalitate deschisa, sau este extrem de stralucitor. O componenta a machiajului glamour este "efectul de umed", ce confera acestuia un plus de prospetime.

marți, 13 octombrie 2009

machiajul de seara










Machiajul de seara se realizeaza folosind de regula culori cu tonalitate inchisa. Umbrele aplicate sunt mai discrete in cazul in care clienta merge la restaurant sau la o petrecere si mai stridente daca merge la un club.
In mod normal lumina de seara este incandescenta, deci vor avea un efect bun culorile calde, asadar cu un continut mare de rosu. Lumina de club este fluorescenta, iar in acest caz se folosesc farduri foarte sidefate, cu putere mare de reflexie, negrul , culorile reci.
Baza de machiaj se recomanda a fi fluida, dar seara se poate folosi si una compacta. Machiajul de seara este unul accentuat si sofisticat, iar pentru a da profunzime culorilor putem umezi usor inainte pensula de fard. Foarte potrivit pentru un machiaj de seara este si "smoky eyes".

duminică, 11 octombrie 2009

machiajul nude (transparent)

Machiajul nude este potrivit pentru persoanele care au stilul sport, pentru persoanele cu ten foarte matur, precum si pentru cele ce nu stiu sa poarte un machiaj mai sofisticat. Acest tip de machiaj este potrivit atat pentru zi, cat si pentru seara, dar si pentru un machiaj de mireasa.
Corecturile sunt delicate, iar culorile se intrepatrund si sunt bine estompate. Efectul machiajului nude este de improspatare, acoperire usoara, iluminare delicata.
Baza de machiaj folosita pentru acest tip de machiaj poate fi fluida sau compacta, o pudra transparenta, iar conturul de ochi trebuie sa fie foarte fin si estompat. Fardul de pleoape este indicat sa fie in culori calde, de la alb pana la cafeniu si pot fi usor sidefate. Rimelul este indicat sa fie de culoare maro, deoarece negrul inaspreste machiajul, iar ca blush folosim o pudra bronzanta sau un fard bronze / rose, aplicat in umbre delicate. Pe buze putem sa nu aplicam contur, iar daca folosim unul, acesta sa fie cat mai apropiat de nuanta noastra naturala a buzelor, apoi aplicam un gloss sau un ruj cat mai apropiat de natural.

joi, 8 octombrie 2009

machiajul de zi




Machiajul de zi se defineste in principiu ca fiind asortat cu coafura si tinuta, atat ca stil, cat si coloristic. El vine sa completeze si sa puna in valoare felul in care femeia ce-l poarta s-a pregatit pentru noua zi.
Este un machiaj in care texturile si culorile utilizate vor trebui sa ramana discrete, deoarece cautam un aspect cat mai natural.
Baza de machiaj este in acest caz lejera, produsele preferate fiind cele fluide. Pentru fardurile de pleoape sunt recomandate culorile calde, avand in vedere ca lumina naturala este incandescenta in cea mai mare parte a zilei, insa daca preferam culorile reci pe pleoapa nu este nici o greseala. De asemenea, fardurile pastelate ilumineaza privirea, iar umbrele de corectare trebuie sa fie discrete, usor contrastante cu pielea, iar linia pliului, de obicei, nu se depaseste cu tusa de fard, insa nu este o regula. Blush-ul se aplica de voie, pentru a inviora fata, iar rujul trebuie ales mat sau foarte usor sidefat. Rimelul accentueaza genele, insa nu trebuie sa le incarcam excesiv, de aceea putem folosi orice culoare vrem.

vineri, 25 septembrie 2009

culori si armonii




Elaborat de Johannes Itten, cercul cromatic aduce in imagine culorile primare (in centru), culorile secundare (=> amestecul dintre doua culori primare in cantitati identice) si culorile tertiare (=> amestecul unei culori primare si a uneia secundare). In functie de amestecurile efectuate, se obtin familii de culori, numite si tente: de albastru, de galben, de rosu, etc.

Privind cercul cromatic, acesta este alcatuit din doua parti:
A) de la galben verzui pana la rosu = culori calde (deoarece contin mult galben)
B) de la verde pana la rosu violaceu = culori reci (deoarece sunt bogate in albastru)
Pentru aceiasi tenta, gasim atat culori calde, cat si culori reci, ca de exemplu:
rosu = rosu ca macul (culoare calda) / rosu bordo (culoare rece) ; albastru = albastru turcoaz (culoare calda) / albastru inchis (culoare rece); etc

Avand in vedere ca imbinarea culorilor este foarte placuta ochiului, putem vorbi despre armonie. Exista patru tipuri de armonii principale:
1. ARMONIA MONOCROMA
dupa cum indica si denumirea, aceasta este alcatuita dintr-o singura culoare, care poate fi declinata in mai multe tente.
ex: verde crud / verde fistic / verde albatrui / verde brad
2.ARMONIA COMPLEMENTARA/ CONTRASTELOR
armonia complementara presupune potrivirea dintre doua culori diametral opuse pe cercul cromatic
ex: verde / rosu; galben / violet; albastru / portocaliu; galben - portocaliu / violet - albatrui; etc
3.ARMONIA CAMAIEURILOR
un camaieu este alcatuit din doua sau trei culori apropiate unele de altele pe cercul cromatic
ex: rosu violaceu / violet / violet albatrui; verde
albastrui / verde / galben verzui

4. ARMONIA ECHILATERALA
armonia echilaterala este un machiaj in trei culori aflate la distanta egala in cercul cromatic
ex: galben / rosu / albastru; portocaliu / violet / verde

BUCURATI-VA DE CULORI!!!

vineri, 18 septembrie 2009

machiajul restructurant

Teoretic, fata se imparte in trei fasii:
1- de la linia parului la linia sprancenelor
2- de la linia sprancenelor la baza nasului
3- de la baza nasului la varful barbiei
In functie de proportia acestor fasii, precum si de latimea fetei in raport cu lungimea, se stabileste forma fetei:
1. FATA OVALA (Venusiana)
Aceasta este forma ideala de fata catre care tindem, prin corectii, in machiajul de frumusetare. Cele trei fasii sunt egale, iar latimea capului in dreptul sprincenelor este de 2/3 din lungime. La acest tip de fata accentuam trasaturile, punem in valoare rotunjimea formelor, ridicam usor sprincenele spre coada, iar fardul de pleoapa se aplica pe maxim lungimea sprincenei. Ochii se accentueaza usor spre exterior, incepand umbrirea din centrul pleoapei. Fardul de obraz se aplica rotunjit, sub pometi, iar pe barbie se poate accentua cu un punct de blush in centru.
exemple: Jessica Alba, Charlize Theron, Sharon Stone, Beyonce, Mariah Carrey, Cindy Crawford, Kylie Minogue, Natalie Portman
2.FATA ROTUNDA (Lunara)
La acest tip de fata latimea capului este mai mare de 2/3 din lungime, iar structura osoasa se " pierde" in conturul rotund al fetei. La corectare se pot folosi doua nuante de fond de ten pentru aspect natural, iar umbrele aplicate in machiaj sunt ascutite pentru a echilibra forma " prea dulce". Sprincenele trebuie sa fie cat mai scurte si cat mai sus, ochii fardandu-se in triunghiuri alungite spre coltul extern. Coltul extern, ca si zona de la coltul intern si pana la arcada se ilumineaza. Blush-ul se aplica accentuat pana la maxim jumatatea ochiului si estompat spre tample. Buzele trebuiesc rujate intens spre centru, sub forma rotunda, plina si mai estompat spre colturi.
exemple: Cameron Diaz, Kate Winslet, Penelope Cruz, Drew Barrymore, Ingrid Bergman, Christina Ricci, Kirsten Dunst
3.FATA LUNGA (Saturniana)
La fata prelunga, a doua fasie este mai lata, de aceea pe partea centrala a fetei se aplica o baza mai inchisa la culoare, sub forma de triunghi cu varful in jos. Umbrirea se face si sub barbie, la fel si pe zona de insertie a parului, iar in centrul barbiei si in zona centrala a barbiei se ilumineaza. Tusa de machiaj este orizontala,fara a inchide linia arcadei, la fel cum sunt si sprincenele. Blush-ul se aplica lateral, orizontal spre urechi. Cu ruj, se estompeaza usor V-ul buzei superioare, pentru a fi cat mai orizontala, iar buza inferioara se contureaza pe interior.
exemple: Sarah Jessica Parker, Hilary Swank, Rihanna, Janet Jackson, Eva Mendes
4. FATA PATRATA (Jupiteriana)
La fata patrata, maxilarul este foarte proeminent, iar fasia a treia este mai ingusta. Corectarea se face cu doua tonuri de fond de ten, umbrind lateralele maxilarului. Ochii se machiaza estompat spre coada si puternic spre centru. Blush-ul se aplica avand punctul de maxima intensitate in centrul fetei. Buza inferioara se rujeaza in forma de triunghi cu varful in jos, spre a echilibra forma fetei.
exemple: Demie Moore, Salma Hayek, Gwyneth Paltrow, Calista Flockhard, Sandra Bullock, Liana Stanciu, Isabella Roselinni, Renee Zellweger
5. FATA TRIUNGHI CU VARFUL IN JOS (Pamanteana)
Prima fasie este foarte lata, in comparatie cu ultima, avand barbia foarte ascutita. Fruntea se umbreste la colturi, iar partile laterale ale restului fetei se ilumineaza puternic. Sprincenele se alungesc mult spre urechi si se arcuiesc spre coada. Machiajul ochilor se face in tuse verticale, cu umbrire maxima deasupra pupilei, iar genele se rimeleaza puternic spre centru. Obrajii se fardeaza mai accentuat spre centru, buzele se rujeaza cu colturile estompate, dar cu conturul putin marit , iar barbia se ilumineaza cat mai mult
exemple: Liz Hurley, Katie Holmes, Tiffany Amber Thiessen,
6. FATA TRIUNGHI CU VARFUL IN SUS (Mercuriana)
Prima fasie este foarte ingusta, iar ultima foarte lata. Fruntea se ilumineaza iar partile laterale se umbresc puternic. Sprincenele se alungesc mult spre coada si se arcuiesc, la fel ca tipul pamantean . Tusa de machiaj este orizontala, iar blush-ul se aplica estompat central si mai pronuntat spre urechi. Buza inferioara se contureaza usor pe exteriorul conturului natural.
exemple: Minnie Driver, Sophie Ellis-Bextor
7. FATA DIAMANT (Martiana)
Este combinatia dintre fata pamanteana si fata mercuriana, avand prima si ultima fasie foarte inguste, iar a doua mai lata.
exemple: Halle Berry

luni, 7 septembrie 2009

structura fetei



La realizarea oricarui machiaj se vor lua in calcul, obligatoriu, trei elemente:
1- coafura (ce da stil machiajului)
2- accesoriile (care dau pata de culoare)
3- decolteul (care ofera intensitatea machiajului)
Machiajul de frumusete tine cont de aceste elemente, precum si de proportiile fetei ideale, dar se si adapteaza cerintelor epocii contemporane sau cele ale persoanei care urmeaza a fi machiate.
TIPUL IDEAL DE FATA
Tipul ideal de fata este considerat a fi cel oval, cu trasaturi perfect simetrice si, de aceea, legea proportiei se studiaza pe acest tip de fata. Trebuie sa constientizam insa, ca in viata de zi cu zi, frumusetea si armonia se exprima printr-o multitudine de forme si feluri, astfel ca cele doua jumatati verticale ale fetei nu sunt perfect simetrice, acest fapt conferind farmec, naturalete si unicitate fiecarei persoane.
PROPORTIILE FETEI IDEALE
1. privit din fata, latimea capului reprezinta 2/3 din lungimea acestuia
2. capul reprezinta 1/7.5 din inaltimea corpului
3. latimea capului in dreptul sprincenelor are 5 lungimi de ochi
4. baza craniului, lobii urechilor, baza pometilor si baza nasului sunt aliniate si se afla la 1/3 de varful barbiei
5. latimea nasului este egala cu lungimea ochiului
6. globul ocular este tangent la linia verticala care pleaca de la extremitatea narii
7. colturile gurii se afla pe liniile imaginare trasate din centrul globului ocular
8. masa bucala incepe de la baza foselor nazale si ocupa 2/3 din distanta dintre nas si barbie

Urmarind aceste "legi" ne putem da seama fiecare daca avem ochii sau sprancenele departati/e sau apropiati/e, nasul lung sau mai scurt, gura mare sau mica, etc...insa, nu trebuie sa facem o tragedie daca nu avem proportii ideale, ci trebuie sa evidentiem ceea ce avem mai frumos si sa ne mandrim cu calitatile noastre!

joi, 3 septembrie 2009

baza de machiaj













CE ESTE BAZA DE MACHIAJ?
Primul pas in crearea unui machiaj este acoperirea neuniformitatilor de culoare si de relief (pete rosii, pete de soare, iritatii, cosuri, cicatrici, pistrui daca se cere, etc). In acelasi timp, baza de machiaj poate schimba si culoarea tenului, in cazul in care se doreste acest lucru.
Produsele de machiaj folosite ca baza sunt:
1-iluminatoarele
2-creme hidra-pigmentare
3-fonduri de ten
4-pudre
5-corectoare

ILUMINATOARELE DE TEN
Iluminatoarele pot modifica nunata tenului, pot crea luminozitate tenului si au consistenta lichida (se aplica inaintea fondului de ten sau la finalul machiajului), cremoasa ( se amesteca in fondul de ten sau se aplica inaintea acestuia) sau solida (se aplica la finalul machiajului, si sunt sub forma de perle sau pudra)
CREMELE HIDRA-PIGMENTARE
Cremele corecteaza nunata pielii si sunt indicate tenurilor uscate sau deshidratate. Aceste creme protejeaza pielea foarte bine vara, datorita filtrelor solare, iar in cazul tenurilor tinere pot inlocui fondul de ten.
FONDURILE DE TEN
Fondul de ten uniformizeaza culoarea pielii si confera luminozitate, acesta putandu-se aplica cu un ton sau un ton jumatate mai inchis decat nuanta naturala a pielii noastre. Consistenta fondului de ten poate fi fluida (au putere mica de acoperire, insa se poate aplica pe orice tip de ten), compact- cremoasa (au putere medie de acoperire si confera pielii un aspect satinat, putand fi utilizat de tenurile uscate, sensibile sau normale), compact- pudre (au cea mai mare putere de acoperire si sunt indicate pentru tenurile grase, dar si pentru cele foarte bine hidratate inaintea aplicarii; deseori sunt utilizate in televiziune si fotografie, pentru retusuri) si compact- stick-uri (dau aspect cremos si pudrat pielii, putand fi folosite pentru iluminarea anumitor zone ale fetei)
PUDRELE
Pudra fixeaza baza de machiaj, da aspect luminos si bronzeaza. Ea poate fi libera (transparenta / pigmentata), compacta (pentru retusuri la final de machiaj sau in timpul zilei)sau sub forma de perle (multicolore sau unicolore).
CORECTOARELE
Acestea se folosesc pentru camuflarea zonelor reliefate, apetelor rosii sau solare sau pentru iluminarea anumitor zone. Se gasesc sub forma cremoasa sau solida (creion)

joi, 27 august 2009

produsele de make up si durata lor de viata


Produsele de make up te pot face frumoasa, dar iti pot afecta sanatatea daca nu le respecti regulile. Chiar daca ne e greu sa acceptam, produsele cosmetice au si ele o "durata de viata", scurta ce-i drept, insa trebuie respectata pentru ca altfel devin periculoase .Durata in care pot fi folosite fara riscuri depinde de compozitie, ambalaj si modul in care sunt pastrate. Iata cateva exemple demne de luat in seama pentru a sti la ce sa ne asteptam si sa nu aruncam banii pe fereastra pe diferite produse, pe care ulterior le uitam pe raft:
CREMA DE FATA / DEMACHIANT / TONIC: maxim un an de la deschiderea flaconului.
CONTUR DE OCHI: aproximativ un an de viata.
FONDURI DE TEN si ANTICEARCAN: durata lor de viata este de aproximativ un an de la deschidere; atunci cand produsul are un miros ranced, o modificare a texturii, se usuca sau nu se mai emulsioneaza este un semn ca trebuie sa renuntam la folosirea lui.
PUDRA LIBERA sau COMPACTA: deoarece nu contine apa, are o durata de viata excelenta, intre doi si trei ani.
RUJ sau LUCIU DE BUZE / GLOSS: au o durata de viata cuprinsa intre trei si patru ani, cu conditia sa nu fie expuse la o sursa de caldura.
CREIOANE DE OCHI sau DE BUZE: pot fi folosite aproximativ trei ani, cu conditia ca intotdeauna sa fie protejate de un capac si sa fie ascutite sistematic inainte de utilizare pentru inlaturarea bacteriilor.
RIMEL / TUS: durata de viata intre trei si sase luni, deoarece este expus la bacterii si a introducerii aerului in tub
BLUSH: poate fi folosit aproximativ sase luni
FARD DE PLEOAPE: se pot folosi in jur de trei ani, mai ales daca folositi pentru aplicare o pensula speciala.
APLICATOR DE FARD / BURETEI FOND DE TEN: maxim trei luni, deoarece sunt foarte expuse bacteriilor.
PENSULE MAKE UP: in cazul in care folositi o solutie speciala pentru spalarea si dezinfectarea lor (sau cu alcool mentolat si apoi clatite cu apa calduta), pot rezista pana la cinci ani, insa daca le spalati doar cu apa durata medie de viata scade la jumatate.
TIPS:
1.Produsele cosmetice suporta cu greu umiditatea si caldura. Tine-le intr-un loc uscat si racoros, ferite de razele soarelui sau de caldura obtinuta artificial.
2.Evita sa le lasi in masina sau sa le porti in fiecare zi cu tine in geanta chiar daca nu iti sunt necesare.
3.Daca vrei sa isi pastreze culoarea, nu lasa niciodata trusa de machiaj langa radiator. Nu numai rujul va avea de suferit, dar si crema, pudra si fardul de obraz sau de pleoape.
4.Cand este foarte cald in casa, iti poti tine rujurile si cremele in frigider, pe un raft inferior astfel incat sa eviti temperatura foarte scazuta.
5.Indiferent cat de mult tii la prietenele tale, evita pe cat posibil sa le imprumuti fardurile. Este bine ca atunci cand mergi la cosmetica pentru un machiaj special sa iti aduci produsele de acasa.
6.Spala-te pe maini inainte de a folosi produsele de machiaj.

miercuri, 26 august 2009

demachierea, un pas esential

DEMACHIERE - TONIFIERE - HIDRATARE
Cand vine vorba de curatarea tenului nu trebuie sa fii lenesa. Formeaza-ti reflexul de a te demachia, atat seara cat si dimineata, indiferent daca te-ai machiat sau nu. Curatarea tenului nu se reduce numai la indepartarea produselor de machiaj, ci si a impuritatilor acumulate in timpul zilei precum praful, excesul de sebum si celulele moarte. Poate ti se pare inutila curatarea tenului de dimineata, insa tenul pe timpul noptii acumuleaza la suprafata reziduri sub forma celulelor moarte si a sebumului. Neindepartat, stratul de celule moarte, in combinatie cu sebumul, blocheaza porii, si poate duce, la inflamarea lor si aparitia cosurilor. Nedemachiat corect si suficient, tenul isi pierde, in timp, vitalitatea si stralucirea.Demachierea este prima conditie pentru un ten frumos. Oricat de tarziu ai venit de la o petrecere sau cat de obosita esti dupa o zi de munca nu te culca fara sa-ti cureti tenul. Daca tenul tau nu mai pare la fel de proaspat si stralucitor cum iti amintesti, nu da vina pe machiaj. Nu fardurile strica tenul, ci o ingrijire necorespunzatoare!
CE NE TREBUIE?
Demachierea nu este nici foarte costisitoare si nici nu necesita extrem de mult timp, insa este absolut necesara. Nu ai nevoie decat de lapte demachiant (pentru ten normal si mixt)/ ulei sau crema demachianta(pentru ten uscat) / gel sau spuma demachianta (pentru tenul gras), lotiune tonica (fara alcool, pentru ca acesta deshidrateaza si usuca pielea in cazul tenurilor sensibile, iar in cazul tenurilor grase, creste secretia de sebum), o crema hidratanta de noapte, o crema hidratanta de zi, o crema pentru conturul ochilor (pentru prevenirea aparitiei cearcanelor si a ridurilor) si cateva dischete demachiante... aaa, si 5 minute.Atat!
PASII SIMPLI, DAR ESENTIALI:
Incepem acest proces cu umezirea intregii fete. Urmeaza demachierea buzelor, de la exterior spre interior(pentru a nu intinde rujul pe toata fata), continuam cu demachierea ochilor prin miscari circulare de la exterior spre interior pentru a evita ridarea prematura (pentru a nu agresa zona oculara miscarile trebuie sa fie cat mai usoare, cat mai putin agesive)si terminam cu demachierea tenului, prin aplicarea din abundenta a demachiantului pe toata fata si masarea acestuia cu miscari usoare, de jos in sus pentru tonifierea musculaturii fetei. Umezim palmele si antrenam demachiantul existent pe fata pentru a scoate toate impuritatile existente in pori, iar la final, stergem demachiantul cu o discheta / fasa usor umezita si bine stoarsa(daca s-a folosit un lapte demachiant ) sau prin clatire din abundenta cu apa (daca este vorba de gel / spuma demachianta). Urmeaza apoi lotiunea tonica, ce desavarseste procesul de ingrijire a tenului, rolul tonicului fiind de a curata impuritatile necuratate de demachiant, demachiantul ramas pe fata si de a reda pielii caracterul sau acid care te protejeaza de potentialele agresiuni externe: ciuperci, bacterii etc, si mare atentie, demachiantul NU se aplica pe ochi. La final se foloseste crema pentru conturul ochilor si crema hidratanta de zi, daca este dimineata (obligatoriu cu SPF minim 15) sau crema hidratanta de noapte, daca este seara.
TIPS:
1. nu va spalati cu sapun pe fata, va agreseaza tenul si il sensibilizati
2. Servetelele demachiante nu sunt recomandate decat in cazuri de urgenta, deoarece substanta din ele ramane pe fata si sensibilizeaza tenul.
3. Pentru rimelul rezistent la apa este necesar un demachiant special pentru a indeparta machiajul cu usurinta, fara ca pielea sa fie agresata.
4. evitati pe cat posibil apa de la robinet, clatiti-va fata cu apa plata, deoarece este benefica pentru orice tip de ten

Un ten minunat va doresc!

duminică, 23 august 2009

despre make up, cu profesionalism


Orice fizionomie are propria poveste, are calitati unice, are ceva special…Chipul nostru este magic, avand atatea posibilitati de a se transforma, de a ne arata personalitatea in atatea feluri…machiajul iti poate crea o imagine rebela sau eleganta, inocenta sau extrem de seducatoare, iti poate da un aer clasic sau modern, romantic sau holywoodian…un "chip nou" poate conferi o mare incredere in sine!
Aici intervin eu si te ajut in aceasta privinta, realizand un machiaj profesional corect si potrivit trasaturilor fetei, corectand micile defecte si punand in evidenta calitatile, un machiaj care sa-ti accentueze trasaturile, un machiaj special care sa te puna in valoare si sa fie adaptat momentului din zi si ocaziei unde te afli. Aspectul placut al machiajului depinde de modul de aplicare al fardurilor, dar si de calitatea lor, de aceea folosesc numai produse make-up profesionale, ce rezista in timp si raman la fel de stralucitoare pe toata durata evenimentului.