vineri, 23 octombrie 2009

machiaj de mireasa



Machiajul de mireasa trebuie sa fie unul stralucitor, insa in acelasi timp si natural, deoarece mireasa este centrul atentiei, iar machiajul trebuie sa-i sublinieze trasaturile frumoase si sa-i ascunda defectele.
Se folosesc fondurile de ten in concordanta cu nuanta pielii, farduri, ruj si blush in culori calde, pastelate, fata se ilumineaza bine si se evita restructurarea puternica prin umbre. Pleoapele se pot contura cu eye-liner la baza genelor, in linie subtire si ar trebui evitata folosirea creionului negru pe mucoasa. Se pot aplica gene false, strasuri, pene sau alte accesorii, in functie de dorinta fiecarei cliente.

joi, 15 octombrie 2009

machiajul glamour



Machiajul glamour se foloseste in ocazii deosebite, pline de stralucire, cum ar fi de exemplu petrecerea de anul nou. In acest tip de machiaj tenul este foarte bine iluminat si, de asemenea, se folosesc si iluminatoare sidefate de final, fie lichide, fie pudre cu sclipici sau perle. Fardurile de pleoape sunt extrem de sidefate, iar argintiul si auriul asigura un efect de stralucire garantat. Se pot folosi strasuri pe fata si gene. Rujul de buze este intens, in tonalitate deschisa, sau este extrem de stralucitor. O componenta a machiajului glamour este "efectul de umed", ce confera acestuia un plus de prospetime.

marți, 13 octombrie 2009

machiajul de seara










Machiajul de seara se realizeaza folosind de regula culori cu tonalitate inchisa. Umbrele aplicate sunt mai discrete in cazul in care clienta merge la restaurant sau la o petrecere si mai stridente daca merge la un club.
In mod normal lumina de seara este incandescenta, deci vor avea un efect bun culorile calde, asadar cu un continut mare de rosu. Lumina de club este fluorescenta, iar in acest caz se folosesc farduri foarte sidefate, cu putere mare de reflexie, negrul , culorile reci.
Baza de machiaj se recomanda a fi fluida, dar seara se poate folosi si una compacta. Machiajul de seara este unul accentuat si sofisticat, iar pentru a da profunzime culorilor putem umezi usor inainte pensula de fard. Foarte potrivit pentru un machiaj de seara este si "smoky eyes".

duminică, 11 octombrie 2009

machiajul nude (transparent)

Machiajul nude este potrivit pentru persoanele care au stilul sport, pentru persoanele cu ten foarte matur, precum si pentru cele ce nu stiu sa poarte un machiaj mai sofisticat. Acest tip de machiaj este potrivit atat pentru zi, cat si pentru seara, dar si pentru un machiaj de mireasa.
Corecturile sunt delicate, iar culorile se intrepatrund si sunt bine estompate. Efectul machiajului nude este de improspatare, acoperire usoara, iluminare delicata.
Baza de machiaj folosita pentru acest tip de machiaj poate fi fluida sau compacta, o pudra transparenta, iar conturul de ochi trebuie sa fie foarte fin si estompat. Fardul de pleoape este indicat sa fie in culori calde, de la alb pana la cafeniu si pot fi usor sidefate. Rimelul este indicat sa fie de culoare maro, deoarece negrul inaspreste machiajul, iar ca blush folosim o pudra bronzanta sau un fard bronze / rose, aplicat in umbre delicate. Pe buze putem sa nu aplicam contur, iar daca folosim unul, acesta sa fie cat mai apropiat de nuanta noastra naturala a buzelor, apoi aplicam un gloss sau un ruj cat mai apropiat de natural.

joi, 8 octombrie 2009

machiajul de zi




Machiajul de zi se defineste in principiu ca fiind asortat cu coafura si tinuta, atat ca stil, cat si coloristic. El vine sa completeze si sa puna in valoare felul in care femeia ce-l poarta s-a pregatit pentru noua zi.
Este un machiaj in care texturile si culorile utilizate vor trebui sa ramana discrete, deoarece cautam un aspect cat mai natural.
Baza de machiaj este in acest caz lejera, produsele preferate fiind cele fluide. Pentru fardurile de pleoape sunt recomandate culorile calde, avand in vedere ca lumina naturala este incandescenta in cea mai mare parte a zilei, insa daca preferam culorile reci pe pleoapa nu este nici o greseala. De asemenea, fardurile pastelate ilumineaza privirea, iar umbrele de corectare trebuie sa fie discrete, usor contrastante cu pielea, iar linia pliului, de obicei, nu se depaseste cu tusa de fard, insa nu este o regula. Blush-ul se aplica de voie, pentru a inviora fata, iar rujul trebuie ales mat sau foarte usor sidefat. Rimelul accentueaza genele, insa nu trebuie sa le incarcam excesiv, de aceea putem folosi orice culoare vrem.